Gå til hovedindhold

Beklædningshåndværkerne VIA

Drømmer du om at arbejde med design og tekstil? Bliv beklædningshåndværker og få en fremtid i mode- og livsstilsbranchen. På uddannelsen til beklædningshåndværker lærer du om både design, konstruktion, trend og produktion!

 • Læs op

Indhold

  Hos Beklædningshåndværkerne kan du møde elever og lærere fra grundforløb 1 og 2. Uddannelsen har flyttet dagens undervisning ud i hallen, så du kan se eleverne arbejde, og evt. tale med dem undervejs.

  På skolens stand er der fokus på de tre vigtigste elementer på uddannelsen:

  1. Design
  2. Konstruktion (dokumentation)
  3. Syning (produktion).

  Udover at eleverne arbejder, har skolen også elementer fra uddannelsen med, som du som gæst selv kan afprøve.

  Uddannelsen giver en grundlæggende viden om fremstilling af tøj til mode- og livsstilsbranchen. Fra den allerførste idé, til det færdige produkt. I processen ligger design og idéudvikling, tegning vha diverse it-værktøjer, modelkonstruktion, syteknik og meget mere. I undervisningen bruger skolen også meget tid på materialekendskab, hvilket især er vigtigt i en verden, der kræver mere og mere cirkulær omtanke.

  Som færdiguddannet Beklædningshåndværker er du helt klar til et job i mode- og livsstils-branchen, både i små eller store virksomheder, men også, hvis du har iværksættertrang, at starte for dig selv.

  Grundforløb 1:

  Har du lige afsluttet 9. eller 10. klasse, er der frit optag, og her kan du følge fagretningen ”Design, Mode og Teknologi”. Efter afsluttet grundforløb 1 kan du søge videre på grundforløb 2.

  Grundforløb 2:

  Optagelse på grundforløb 2 kræver, at du har en uddannelsesaftale. Efter grundforløbet fortsætter du på hovedforløb.

  Uddannelsens placering

  Begge grundforløb gennemføres i Aarhus C, på VIAs Campus med masser af studiefaciliteter, studiekroge, fredagscafe, kantine mm.

  Når du fortsætter på hoveforløb og er i praktik, foregår det i din virksomhed.

  Skoleophold på hovedforløbet foregår i VIAs Campus Herning, som er indrettet med de nyeste krav i branchen, og giver et meget højt fagligt studiemiljø.

  Både i Aarhus og Herning er der mulighed for at bo på skolehjem.

  Besøg VIAs hjemmeside om beklædningshåndværkeruddannelsen

  Sidst opdateret: 14. februar 2024